Poniżej prezentujemy przykładowe menu weselne:
I dzień:
Aperitif
Long drink "BAHAMA"
Obiad:
Rosół domowy z makaronem
Rolada, pieczeń wieprzowa, udko kacze
Indyk pieczony, kurczak z rożna
Kluski śląskie, kluski tarte, kapusta zasmażana z pieczarkami, kapusta czerwona, kapusta młoda - sezonowo
Deser:
Bukiet owoców
Ciasteczka kruche ,cukierki czekoladowe
Kawa, herbata, paluszki, śmietanka
Tort weselny, ciasto kremowe - swoje
Zimna płyta:
Łosoś z jajkiem przepiórczym, DESKA CHŁOPA - schab ze śliwką, pieczenie
Pasztety, karczek z ziołami, sos chrzanowy, borówka, kindzik, galantyna z kurczaka
Rulon z szynki, roladka faszerowana, kiełbaski suche
Schab w galarecie, tymbalik z szynki, galaretka z drobiu
Sałatka capri z sosem włoskim z kaparami, bazylią i mozzarelą
Śledź w śmietanie ze smażonymi jabłkami
Sałatka z z kurczakiem po wiejsku
Polędwica po angielsku podana na sposób wysp brytyjskich
Sałatka grecka , auszpiki z łososia wędzonego z sosem balsamicznym
Pstrąg w galarecie - garni
Pieczywo, masło, dodatki
Deser lodowy:
Dla dzieci: lody firmowe z polewami i bitą śmietaną przybrane owocami
Dla dorosłych: lody na styl francuski podane z alkoholem i miętą
Posiłek gorący:
Sola firmowa a'la "Skarabeusz" podana z pomidorami grilowanymi
Kolacja 1:
Barszcz czysty.
Polędwica po hawajsku, karczek pieczony z tzatzikami
Polędwiczki wieprzowe faszerowane w sosie z grzybów leśnych
Przysmak szwajcarski - garni
Frytki, ziemniaki, ryż, jarzyny gotowane
Papryka smażona, pieczarki z patelni
Sałatka z rukoli z grejpfrutem i pomarańczą podana z sosem francuskim
Kolacja 2:
Ragout z polędwicy z żurawiną
Beufstrogonow, zupa chińska z bambusem
Zupa serowa, zupa z małż z szafranem
II dzień (poprawiny):
Krem z pieczarek, ze szparagów, z groszku zielonego
Rolada, kurczak, pieczeń wieprz. udko kacze, udko indycze
Kluski śląskie, kluski tarte
Kapusta zasmażana z pieczarkami, kapusta czerwona
Zestaw owoców
Ciasteczka, cukierki, soki
Kawa, herbata.
Ciasto, torty - swoje
Zimna płyta:
Camembert z sosem żurawinowym
Szynka pieczona tranżerowana - dodatki. Łosoś w sosie vinegret
Schab w galarecie, galaretka z drobiu, galaretka z szynki
Deska chłopa- pasztety, pieczenie, schab ze śliwką
Półmisek serów
Sałatka z tuńczyka
Roladka z szynki - garni
Sałatka grecka, sałatka z tortelini
Ryba w galarecie
Pieczywo, masło, dodatki
Kolacja:
Bulion królewski
Sznycel z dzika na grzance
Meksykańska uczta
Stek wieprzowy po parysku
Szaszłyk z trzech mięs - garni
Ryż z pieczarkami, ziemniaki smażone
Frytki, sałata zielona ze śmietaną
I dzień:
Obiad:
Rosół domowy z makaronem
Rolada, kurczak pieczony, pieczeń wieprzowa
Kluski śląskie, kluski tarte
Kapusta zasmażana z pieczarkami
Kapusta czerwona
Błękitna laguna (bezalkoholowe)
Deser:
Owoce, ciasteczka, cukierki
Kawa, herbata
Ciasto, torty - swoje
Lody firmowe z bitą śmietaną
Zimna płyta:
Tymbalik z drobiu, schab w galarecie, skarby lasu z sosem kaparowym, sałatka z tortelini, sałatka grecka, rulon z szynki, roladka z szynki, polędwica sopocka, ser żółty, łosoś, w sosie vinegrett, sałatka z tuńczyka, sałatka z mozzarelą. pieczeń faszerowana, galantyna z kurczaka, śledź w oleju, pomidor, ogórek zielony i kons
Patera pieczeni, pasztetów oraz wędlin podana na sposób wiejski
Papryka świeża, pieczywo, masło, oliwki
Gorący posiłek:
Szynki wiejskie po staropolsku, sos chrzanowy, żurawina
Gorący posiłek:
Bulion królewski z grzybami
Kolacja gorąca:
Barszcz czerwony
Karczek pieczony, szaszłyk firmowy, kotlet po parysku - garni
Filet drobiowy ze szpinakiem zapiekany
Tzatziki, zestaw surówek
Ziemniaki, frytki
Bukiet jarzyn gotowanych
Kolacja 2 - do wyboru:
Beufstrogonow
Flaczki wołowe
II dzień (poprawiny):
Obiad:
Krem z pieczarek z groszkiem ptysiowym
Rolada, kurczak pieczony, pieczeń wieprzowa
Kluski śląskie, kluski tarte
Kapusta zasmażana z pieczarkami
Kapusta czerwona
Deser:
Kosz owoców
Ciasteczka, cukierki
Kawa, herbata
Ciasto, torty - swoje
Zimna płyta:
Tymbalik z drobiu, schab w galarecie, ryba marynowana. Sałatka z tortelini, sałatka jarzynowa, rulon z szynki, roladka z szynki, polędwica sopocka, ser żółty, łosoś w sosie vinegrett, sałatka z tuńczyka sałatka z szynki, pieczeń faszerowana, galantyna glazurowana. śledź w śmietanie, pomidor, ogórek zielony i kons. Patera pieczeni, pasztetów oraz wędlin podana na sposób wiejski
Papryka świeża, pieczywo, masło, oliwki
Gorący posiłek:
Żurek z jajkiem i szynką
Kolacja:
Kotlet schabowy panierowany, paryski, ziemniaczki, buraczki
Organizujemy wesela, komunie, studniówki, bankiety i wszelkie inne uroczystości.
Jadłospis oraz cenę ustalamy wraz z klientem.